Besökaren i Hälsingesagor

“Antologin Hälsingesagor är full av fantastik-noveller som utspelar sig i Hälsingland, skrivna av författare som alla har en koppling till landskapet. Berättelserna för dig till allt från svunnen tid till långt in i framtiden. De har inslag av folktro, magi, spöken, superhjältar, tidsresor och mycket annat som tar med dig utanför vår verklighet.”

Så lyder baksidestexten till Fåglar förlags och litteraturföreningen Hälsingesagors antologi Hälsingesagor. Om älvor, kanoter och magiska ting. Antologin rymmer 19 berättelser som på olika vis knyter an till platser i Hälsingland och till en vidgad verklighet.

Jag bidrar med en skröna som har titeln “Besökaren”, en berättelse om ett skeende vid ett ensligt torp i Offerberg, Undersvik. De andra vassa kapitlen i boken har skrivits av författarna Elin Westerberg, Katarina Bolin, Maria Arell, Tora Wall, Marija Fischer Odén, Christian Eldstig, Karin Modéen, Frida Hallberg, Elin Broberg, Anna Granberg, Margareta Engström, Björn Kindenberg, Frida Gamero, Emma Berglund, Patricia Buske, Martina Frykholm och Viktor Hansson.

Officiellt datum för boksläpp är 30 mars.

Toppbilden är en detalj ur bokens omslag vilket är designat av Frida Hallberg/Fåglar förlag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.