Samordnat studentstöd

Med anledning av att Universitetsbiblioteket från och med 2020 samorganiserats med Centrala studievägledningen, Pedagogiska stödet till studenter med särskilda behov och Studenthälsan har jag under våren haft uppdraget att titta lite närmare på hur formerna för ett “samordnat studentstöd” skulle kunna se ut. Resultatet finns nu färdigt som en liten intern rapport.

Det har varit intressant att fundera på denna typ av frågor efter att tidigare arbetat med att etablera en “Språkverkstad” för att stötta studenters akademiska skrivande samt koordinerat studentstöd i formen av “studentmentorer” vid Mittuniversitetet, bland annat. Det så kallade “e-campus-projektet” hade också studenternas bästa i fokus.

Att det finns behov av olika studentstödjande funktioner utanför lärosätets ordinarie kursverksamhet (där lärarna utgör ett “stöd” för studenters lärande) är uppenbart. Men frågan om omfattning, utformning och hur stödet ska balanseras i förhållande till rättvis examination mm. är inte helt enkel att besvara. Några förslag och inriktningar har i varje fall presenterats i rapporten.

Toppbilden: Ingen copyright. Public domain.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.