Antologi om MIUN Research Exhibition

Nu finns en samling reflekterande texter om projektet “Miun Research Exhibition” som avslutades i sin dåvarande form vid årsskiftet 2022/2023. Projektet som avsåg utveckla universitetsbibliotekets verksamhet med forskningsutställningar utvärderas bland annat genom antologins reflekterande texter. Antologin överblickar både arbetet med att producera den webbaserade pilotutställningen “Boreala bilder” och den fysiska pilotutställningen “Människan i skogen, skogen i människan”, för vilken jag varit utställningsproducent/-kurator.

Antologin omfattar 12 kapitel författade av projektledningsgruppens medlemmar Helen Asklund, Victoria Engholm, Maria von Essen, Carola Nordbäck och Linda Maria Thompson förutom undertecknad. Jag står som författare till en text som beskriver rummets och platsens betydelse i anpassningsarbetet av en vandringsutställning och förutsättningarna för utställningsverksamhet vid Mittuniversitetets bibliotek i Sundsvall.

Tillsammans med Maria von Essen står jag även som medförfattare till en kortare text som beskriver upplevelsen av att gå in i rollen som utställningskurator i projektet.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.