Stjärnornas krig

Den framgångsrika filmtrilogin om Star Wars följdes under mitten av 1980-talet snabbt upp av tidningen Stjärnornas krig. Innehållet byggde på ett licensierat material från DC Comics. Serietidningen berättade om skeenden som ägde rum mellan filmerna Rymdimperiet slår tillbaka och Jedins återkomst. George Lucas Star Wars-universum fick i serierna expandera med nya världar och nya karaktärer, vilka dock aldrig inverkade på huvudkaraktärerna i filmerna.

Som en del av den stora kommersen runt Star Wars-konceptet led serierna ibland av alltför hastig produktion av relativt sett okända (billiga) tecknare och manusförfattare. Något paradoxalt var att Star Wars-berättelser som var mer vältecknade och genomarbetade publicerades parallellt i vissa nummer av tidningen SerieNytt. Tidningen Stjärnornas krig uppgick senare i Månadens äventyr i vilken både Stjärnornas krig och ytterligare en storfilm – Indiana Jones – delade utrymme under en tid tills materialet från DC Comics sinade.

Stjärnornas krig 1983 – 1985

Månadens äventyr 1985

Månadens äventyr 1986

Månadens äventyr 1987

 

Vänligen observera att jag på intet sätt gör anspråk på upphovsrätt till de omslag som finns avbildade här. Om någon upphovsrättslig ägare anser att bilden inte bör förekomma i sammanhanget så är jag tacksam för besked om detta så att jag skyndsamt kan ta bort bilden från sidan.