Stela leder

Den 1 september släpps antologin Steampunksagor – berättelser från en svunnen framtid av förlaget Whip media. I antologin griper 17 författare an genren Steam Punk på högst personliga vis. Under rubriken “Stela leder” bidrar jag med en berättelse som kretsar kring en kyrkvaktmästare, en färd med ett luftskepp och en kista.

Omslag_SPS

Genren Steam Punk kan sägas vara ett slags historisk science fiction där teknikens moderna utveckling (med atomkraft, digitalteknik och biogenetik etc.) satts inom parentes. Istället färgas historier och miljöer av en tänkt alternativ teknikutveckling. Det sena (för-industriella) 1800-talet med ångdrivna maskiner, luftskepp och finmekaniska manicker spelar ofta en framträdande roll. Inspirationskällor är bland annat Jules Vernes, Georges Méliès och Ada Lovelaces idéer om framtid och utveckling.

För dig som är intresserad av att läsa boken har jag några exemplar över som kan köpas till ett rabatterat pris (140), kontakta mig gärna vid intresse!

Steampunksagor går även att köpa hos Adlibris eller hos bokus.com.

 

 

Toppbilden är en detalj ur bokens omslag vilket här används med tillstånd av förlaget Whip Media.

 

Ett svar på ”Stela leder”

  1. Uppdatering! Under hösten kommer Steampunksagor – berättelser från en svunnen framtid även att släppas som ljudbok! Steam Punk kan både läsas som vanlig pappersbok och lyssnas på digitalt som mp3 alltså.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.